keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Project Life on täällä!!

Eilen kyttäsin koko päivän postin lähetysseurantaa. Ja juuri silloin kun olisi pitänyt viimeistään käyttää koira ulkona että ehtii lapsen hakemaan päiväkodista saapuivat huoltomiehet vessaa korjaamaan ja paketti päivittyi postin sivuille. Siinä sitten juoksin kylpyhuoneen ja työhuoneen väliä... pesukone ja kuivausrumpu metelöivät, koira räksytti summerille (toinenkin huoltomies oli tulossa) ja jossain vaiheessa olisi pitänyt vaihtaa vaatteet. Hyvin lopulta ehdin kaikkialle.

I love Project Life by Becky Higgins

Illalla kun lapsi sammui sänkyynsä, pääsin vihdoin paketin kimppuun. Ja samalla kun sitä tutkin, nuuhkin ja kasailin, aloin miettimään että miten oikein tuon aloitan. Ongelma kun oli seuraava: haluan että jokainen aukeama kuvaa viikkoa maanantaista sunnuntaihin. Tämä vuosi kuitenkin alkoi lauantaista... Miten sen sitten ratkaisen?

Aloitanko ensimmäisen aukeaman (=viikon) tylysti vuoden ensimmäisestä viikosta ja päivästä numero kolme? Ei tuo onnistuisi, sillä silloin vuodesta jäisi pois tärkein päivä - se minun syntymäpäiväni :)

Seuraavaksi mietin että jospa nuo kaksi vuoden ensimmäistä päivää viikolta 52 siirtäisin albumin kansi-sivulle. Hmmm...

Sitten laskeskelin muovitaskuja ja totesin että ne riittävät hyvin jos aloitan tämän vuoden viikosta 52. Eli ensimmäiselle aukeamalle tulee vain kaksi päivää - ensimmäinen ja toinen. Nuo kaksi päivää ovat kuitenkin täällä niin täynnä toimintaa, että kuvia varmasti riittää.

Miten te muut olette asian ratkaisseet?

14 kommenttia:

Ellis kirjoitti...

Eka sivu - aloitus. Eka aukema, päivät 1-2, seuraava aukeama, viikko 1 ja alkaen päivästä 3.

Tidii!

Toisaalta vois myös tehdä vain kylmästi miten sattuu viikonpäivistä välittämättä. Ja aloittaa kuukausi aina uudelta aukemalta. Mutta ei se sovi mulle, oon liian järjestelmällinen.

Nelsson kirjoitti...

Minä jo kalenterin kanssa laskin että ne ihanat välikalvot (nuuhnuuh) tulevat just oikeisiin aukeamiin :)

Elfrien kirjoitti...

Mä aloitin 27.12 omani. Ja se viikko siis ensimmäiselle aukeamalle. :)

Sini kirjoitti...

Voi kääks, mites tuon nyt sitten tekisikään. Aluksi ajattelin, että ihan kylmästi vaan 1. päivästä aloittelen ja siitä eteenpäin, niin ettei viikoille tule numeroita mut jos kerran olette sivuja laskeneet ja ne riittää niin voi olla, että vaihdan minäkin tuohon eka aukeama 2 päivää ja siitä sitten viikoittain. Katsotaan.

Anne/Craftica kirjoitti...

Samat oli eilen mietteen kun lähdin pakettia kasaamaan, mutta mä päädyin sitten, että haluan tehdä kuukauden pötköön eli mulla eka aukeamalla on päivät 1.-7. (tosin kuukauden aloitan kyllä ns. puhtaalta aukeamalta). Itse mietin pitkään tekisinkö albumin mustavalkokuvilla, mutta päädyin kuitenkin värikuviin. Ostoslistallani on kuitenkin esim. punaisia nuolitarroja, kun ajattelin lisätä punaista turkoosin värimaailman piristeeksi :). Tuunausta siis luvassa :).

Susanna kirjoitti...

Mulla tulee ekalle aukeamalle päivät 1-7...
Mä en aio miettiä tätä liikaa.. menee fiilis :)

Triin kirjoitti...

mä laitoin heti ekale sivulle päivät 1-2 ja sitten aukemalla tule oleman 3-9

Ellis kirjoitti...

Kuvia kuvia kuvia kuvia tahtoo niitä KUVIA!

baula kirjoitti...

Mie ajattelin laittaa sille ekalle sivulle ne pari päivää ja alottaa sitten ekan aukeaman maanantaista. Taitaa olla pakkomielle tuo, että aukeama on aina ma-su. :D

Nelsson kirjoitti...

^^ Mitä kuvia se Ellis tahtoo?

Riikka kirjoitti...

Jos mä käytän PL jo tänä vuonna, niin todennäköisesti eka aukeama alkaa 3. päivästä ja aukeamat menee ma-su.
Se, laitanko sitten ne kaksi ekaa päivää ekalle sivulle, jää nähtävksi. Mulla on jo idea siihen alkusivulle.

Anonyymi kirjoitti...

Laitoin 1. ja 2. tylysti vaan ekalle sivulle ja sitten alotin ensimmäisen aukeaman maanantaista.

Laurana kirjoitti...

Mä oon kans pähkäillyt tätä. Ensin ajattelin sisällyttää ne ekat kaksi päivää samalle aukeamalle ekan kokonaisen viikon kanssa, mutta eihän ne mitenkään mahdu, varsinkin kun tällä viikolla on tavallista enemmän touhua ja tohinaa tiedossa :) Ekasta sivusta haluan aloitussivun, joten päätin jakaa kaksi ensimmäistä aukeamaa 1.-9. päivälle ja sitten jatkaa normaalisti viikko per aukeama.

Skräpi kirjoitti...

Mä en ole vielä aloitussivua pitemmälle päässy, mut ilmeisesti laitan eka aukeamalle uudenvuodenyöstä ja 1 ja 2 päivät. Seuraavan aukeaman sit aloitan maanantaista. Jokohan inspiksen skräppäyskeskukstelupalstalle on avattu PL keskustelu?, tuli vain mieleen jotta vois olla kiva vaihtaaa sielläkin kuulumisia.