maanantai 6. tammikuuta 2014

#2 - Don Jon

Pakolliset pyhät pitää käyttää hyväksi. Kipaisin siis elokuviin keskellä päivää. (Vähän harmitti, sillä se leffa jonka olisin tahtonut nähdä, pyörii aina vain iltaisin. Ja minä en jaksa enää klo 21:30 lähteä elokuviin kun seuraavana päivänä pitää herätä ajoissa töihin.) Siispä valitsin päivänäytöksen ja katsoin Don Jonin.Finnkino kertoi leffasta seuraavaa:
Don Jon
Don Jon (2013)
Lajityyppi: Komedia
Levittäjä: Oy Future Film Ab
Ensi-ilta: 1.11.2013
Kesto: 1h 26 min
Ikäraja: 16 
Jon Martellon (Joseph Gordon-Levitt) elämä näyttää täydelliseltä: hänellä on täydellinen asunto, täydellinen auto, täydellinen perhe, täydellinen seurakunta – ja liuta täydellisiä naisia. Jonin kaverit kutsuvat miestä lempinimellä Don Jon, koska baarista komea nuorukainen nappaa mukaansa pelkkiä täyden kympin naisia. Joka ikinen viikonloppu. Mutta upeinkaan nainen ei vedä vertoja ylimaalliselle autuudelle, jonka Jon saavuttaa istuessaan yksin tietokoneensa ääressä – pornoa katsoen.

Jon on tyytymätön ja haluaa muuttua. Hän ryhtyy tavoittelemaan palkitsevampaa seuraelämää, mutta oppiikin kuin huomaamatta suuria totuuksia elämästä ja rakkaudesta – kahden hyvin erilaisen naisen avulla.

Don Jon on törkeä, hauska ja vilpitön komedia nuorukaisesta, jolla on asiat päällisin puolin aivan täydellisesti hanskassa, mutta suuria asioita vielä oppimatta. Gordon-Levittin ja upeiden vastanäyttelijättärien, Scarlett Johanssonin ja Julianne Mooren, väliltä ei puutu lämpöä ja tunnetta.

Don Jon on lahjakkaana näyttelijänä tunnetun Joseph Gordon-Levittin ensimmäinen pitkä ohjaustyö. Hän on käsikirjoittanut ja ohjannut elokuvan, ja näyttelee siinä pääroolia Jon – Don Jon – Martellona. 

Don Jon oli juuri sellainen kuin kuvittelinkin. Hauska. Siisti. Helppo. Kivannäköinen (= Donilla oli ihana kämppä). Näyttelijät olivat taitavia. Ja kauniita. Hahmot olivat helpon stereotyyppisiä eikä tarvinnut miettiä että mitähän seuraavaksi tapahtuu. Ainoa jännityksen aihe oli se, onko Jonin kännykkää-räpläävä-sisko koko leffan hiljaa.

Jostain syystä aina epäilyttää kun ohjaajana ja käsikirjoittajana on sama tyyppi. Siis se sama, joka näyttelee pääosaa. Etenkin jos se tyyppi on tullut tunnetuksi näyttelijänä.  Mutta suotta epäilin. Jooseppi on ihan yhtä taitava kuin on söpökin.

Ei kommentteja: