maanantai 5. toukokuuta 2014

#28 - The Amazing Spider-Man 2

Olen elänyt siinä uskossa, että olen nähnyt kaikki hämisleffat. Mutta näköjään en ole. Se ykkösosa on (kai) mennyt koliikkipöhnässä ohi. Harmittaa. Tai sitten olen unohtanut sen..? Finnkino kertoo näin:
The Amazing Spider-Man 2 - 3D
The Amazing Spider-Man 2 - 3D (2014)
Lajityyppi: Toiminta, seikkailu, fantasia, 3D
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ensi-ilta: 25.4.2014
Kesto: 2h 22 min
Ikäraja: 12 
Olemme aina tienneet, että Spider-Manin tärkein taistelu käydään hänen sisällään: kyseessä on kamppailu Peter Parkerin arkisten velvoitteiden ja Spider-Manin valtavan vastuun välillä. Elokuvassa The Amazing Spider-Man 2 Peter Parker saa kuitenkin huomata, että hänellä on edessään eräs vieläkin suurempi taistelu.

On hienoa olla Spider-Man (Andrew Garfield). Peter Parker ei voi vastustaa sitä, miltä tuntuu kieppua pilvenpiirtäjästä toiseen, nauttia sankaruudesta ja viettää aikaa Gwenin (Emma Stone) kanssa. Spider-Manina olemisella on kuitenkin hintansa: vain Spider-Man voi suojella New Yorkia kaameilta konnilta, jotka uhkaavat kaupunkia. Kun kuvaan astuu Electro (Jamie Foxx), Peterin on kohdattava häntä itseään paljon voimakkaampi vihollinen. Ja kun hänen vanha ystävänsä Harry Osborn (Dane DeHaan) palaa kuvioihin, Peter tajuaa, että yksi asia yhdistää kaikkia hänen vihollisiaan: Oscorp.

Ohjaaja Marc Webb. Tuottajat Avi Arad ja Matt Tolmach. Tarina ja käsikirjoitus Alex Kurtzman & Roberto Orci & Jeff Pinkner. Perustuu Stan Leen ja Steve Ditkon Marvel-sarjakuvaan. Elokuvan Suomen ensi-ilta on 25. huhtikuuta 2014. 
Hahaa. Ehdinpä tälläkin viikolla leffaan. Vaikka jäikin sunnuntai-iltaan. Ensi viikolla (tai siis tällä kuluvalla) yritän ehtiä aiemmin.

Tämä oli yllättävän pitkä leffa, mutta viihdyttävä. Yleensä näissä on hölmöjä ja venytettyjä taistelukohtauksia, mutta tässä ne kaikki olivat ihan ookoo. Ainoastaan lopussa oli yksi hölmö kohtaus, mutta elokuva saa sen anteeksi.

Pieni feministi minussa oli kiukkuinen siitä, ettei tässäkään supersankarileffassa juuri naisrooleja ollut. Olisiko ollut jopa kolme? Näistä yksi oli hiljainen-hissukka-täti, joka pääasiassa vaan pesi pyykkiä ja huolehti toisten asioista. Hössötti. Toinen naishahmo oli hiljainen assistentti, jolla ei montaa vuorosanaa ollut. Tällä pimulla oli sen verran tiukka katse, että odotin häneltä jotain suurta (jota ei tullut, mutta minua viisaampi tiesi kertoa, että tämä tytsy palaa seuraavissa osissa kuvioihin), mutten sitä saanut. Ja se kolmas hahmo oli tämä "olen-älykäs-ja-fiksu-mutta-teen-hölmöjä-päätöksiä-ja-käyttäydyn-kuin-bimbo" -tyttöystävä. Naureskelin kovin kun tää Gwen julisti, että häntä tarvitaan sulkemaan sähköverkko. Ja sitten se koko operaatio oli vain yhden kahvan vetäminen. Hohhhoijaa.

Spiderin lentoa oli hauska seurata, sillä se oli tehty hyvin. Ja minusta erilailla kuin aiemmin. Kuvakulmat olivat kivoja. Lisäksi hämis oli mukavan hauska. Ehkä jopa vitsikäs. Muttei sillä juuri karismaa ollut. Ja matala otsa sai Peterin näyttämään luolaihmiseltä. "Pahikset" saivat mun sympatiani. Harry oli ihana. Ja "Sparkles"niin liikuttava. Ja vaikkeivat tuo pääosapari (hämis&gwen) mun makuuni olekaan, oli heidän välillään kemiaa. Mutta kai sitä nyt on, kun ovat yhdessä valkokankaan ulkopuolellakin.

Kannatti käydä katsomassa. Oli sen verran hienosti tehty.

Ja tässä teille vielä traileri:

Ei kommentteja: