lauantai 2. elokuuta 2014

#42 - Guardians of the Galaxy

Hihii. Spoilaan jo heti tässä kättelyssä. Tykkäsin tästä elokuvasta. Se oli hyväntuulinen ja hauska. Se nauratti ja viihdytti.Finnkino tarinoi seuraavaa:
Guardians of the Galaxy 3D
Guardians of the Galaxy 3D (2014)
Lajityyppi: Toiminta, seikkailu, sci-fi, 3D
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ensi-ilta: 1.8.2014
Kesto: 2h 02 min
Ikäraja: 12 
Marvel-studio, joka on tuonut valkokankaalle ympäri maailmaa valtaisan suosion saavuttaneet elokuvasarjat Iron Man, Thor, Captain America ja The Avengers, marssittaa nyt yleisön eteen ihan uuden ryhmän - Guardians of the Galaxy.

Toiminnantäyteinen eeppinen avaruusseikkailu “Guardians of the Galaxy” laajentaa Marvelin elokuvauniversumin tapahtumat kosmoksen ääriin, missä avaruusseikkailija Peter Quill huomaa joutuneensa herkeämättömän palkkionmetsästyksen kohteeksi varastettuaan salaperäisen esineen, jota himoitsee myös Ronan – mahtava konna, jonka suunnitelmat uhkaavat koko maailmankaikkeutta. Paetakseen sinnikästä jahtaajaansa Quill joutuu pitkin hampain yhdistämään voimansa sekalaisen hylkiösakin kanssa – sen muodostavat pyssysankari ja pesukarhu Rocket, puiseva humanoidi Groot, tappavan arvoituksellinen Gamora ja kostonhimoinen Drax Tuhoaja. Mutta kun Quill saa selville esineen todelliset voimat ja sen, millaisen uhan se kosmokselle aiheuttaa, hänen on parhaan kykynsä mukaan tsempattava omituinen jengi viimeiseen, epätoivoiseen taisteluun – jossa pelissä on koko galaksin kohtalo.
Ihana nostalgiapläjäys. Kasetit, kuulokkeet, 80-luvun musiikki... teki kovasti mieli tanssia.

Minusta oli hauskaa, että Vin Diesel "näytteli" Grootia. Tuolla puuotuksella kun oli vain yksi repliikki, jota se toisteli. Siinäkin vain kolme sanaa. No okei, lopussa se vaihtoi pronominin toiseen. Kerran. Mutta silti. Hyvin riitti Dieselin näyttelijän taidot.

Sarjakuvista elokuviin viedyt maailmat ovat ihastuttavia. Hahmoissa ja ympäristöissä on mielikuvitusta. Erityisen ihanaa oli minun mielestäni se, että täällä oli värikkäitä otuksia. Oli ainakin pinkkejä, vihreitä, sinisiä ja keltaisia. Ja olihan ne päähahmotkin sangen hauskoja. Rocket oli söpö uhoaja, Groot sopivan koominen ja Drax hillittömän hauska hienoine lauseineen. Quill ja Gamora olivat taas vähän tylsiä - tavallisia ja ennalta arvattavia. Mä muuten olin ihan varma, että Yondu on Quillin isä...

Tässä elokuvassa tapahtui sopivasti. Ei ollut tylsiä kohtia. Siinä oli jonkinlainen järkevä juoni, joka etenikin ihan mukavasti. Tosin sen pienen rakkauskohtausviritelmän olisin jättänyt ehkä väliin. Tai ehkä en. Ehkä joka leffaan kuuluu jotain hempeää... Hahmoja oli kivasti, muttei liikaa. Kaikki oli vain jotenkin hauskaa ja helppoa. Tällaisista elokuvista tulee hyvälle tuulelle. Hymyilyttää.

Ja mä tunnustan, että karkasin leffasta jo lopputekstien alussa. Tiedän että (etenkin Marvelin) lopussa usein on jotain kivaa bonusta katsojille, mutta koska olen liian usein pettynyt näihin, juoksin mieluummin bussiin. Musta olisi reilua, että elokuvan jälkeen näytttäisiin esimerkiksi maistiainen seuraavasta osasta tai joku poistettu kohtaus itse leffasta. Usein ne loppujen jutut ovat kuitenkin epämääräisiä pätkiä, joita animoijat ovat tylsinä hetkinään askarrelleet. Lyhyitä pätkiä, jotka ovat hauskoja vain tekijöilleen.

Guardians of the Galaxy on hauska elokuva. Liikuttava, naurattava ja... no ihana. Ihq. Menkää ihmeessä katsomaan.

1 kommentti:

Susanna kirjoitti...

Et missannut paljoa vaikka juoksit bussiin :)

Mä haluan myös sen musiikkimixin!