keskiviikko 13. elokuuta 2014

#45 - Lucy

Hei taas Scarlett. Minulla on suuria vaikeuksia pitää sinusta. Joku voisi väittää, että olen vain kateellinen sinun täydellisen symmetrisistä kasvoistasi. Jokin sinun piirteissäsi ärsyttää. Tai ehkä se on se, että sinut usein nähdään scifileffoissa ja minusta sinun kapakkaruusuolemuksesi ei vain sovi niihin. Tuo kulahtanut/kellertävä/hamppuinen tukkasi (se on tosin nätti punaisena), käheä äänesi, välinpitämätön purkanjauhantasi, ylimielinen ilmeesi ja tyhjä katseesi ei vain sovi rooleihin, joita olet vetänyt. Se ei ole uskottavaa. Ainakaan minun mielestäsi. Ja sinun näyttelijäntaitosi sitten... toivottavasti se vielä kehittyy.Finnkino kertoo tästä seuraavaa:
Lucy
Lucy (2014)
Lajityyppi: Toiminta, sci-fi
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ohjaaja: Luc Besson
Ensi-ilta: 8.8.2014
Kesto: 1h 30 min
Ikäraja: 16 
Scarlett Johansson näyttelee pääosaa Luc Bessonin toimintatrillerissä Lucy. Se kertoo nuoresta naisesta (Johansson), joka sekaantuu mustan pörssin kauppoihin ja siepataan. Tilanne kääntyy kuitenkin pian päälaelleen: Lucy saa yliotteen vangitsijoistaan ja muuttuu armottomaksi taistelijaksi.

Tyttö nimeltä Nikitan, Leonin ja The Fifth Elementin ohjaaja Luc Besson on luonut eräitä elokuvahistorian kovimpia ja kiinnostavimpia naispuolisia toimintasankareita. Toisessa pääroolissa Lucya avustavana professorina nähdään Oscar-voittaja Morgan Freeman.
Joskus joutuu kärsimään liian pitkistä elokuvista. Nyt ei joutunut. Elokuva oli katsottu hyvin nopeasti.

Scarlettista huolimatta, odotin leffaa innolla. En tiedä miksi. Kaikki aivoihin liittyvä on vain kai mielenkiintoista. Elokuva alkoikin ihan kivasti. Alkuun sai ihastella Scarlettin olemusta. Purkanjauhantaa. Huohotusta. Olisin saattanut jopa pelätä paria kohtausta (hei tää oli K16), jos näyttelijä olisi näyttänyt pelkäävän. Ilmeisesti se hätääntynyt huohotus imitoi pelkoa.

Elokuva siis alkoi hyvin. Huolellisesti. Mutta sitten se lähti ihan lapasesta. Kaikki tietävät tuon "aivoista käytetään vain 10 prosenttia sen kapasiteetista" -jauhannan. Se on tuttua. Ja minun mielestäni elokuva lupasi kertoa sen, mitä sitten tapahtuu kun päästään sataseen. Mutta ei se sitten kertonut. Ihan kun tekijät eivät olisi jaksaneet ajatella tätä asiaa. Tai sitten he eivät vaan keksineet mitään järkevää. Muutama hauska kohtaus tässä oli, mutta siihen se jäi. Liian paljon keskityttiin huumeisiin ja salakuljetukseen. Ja siihenkin jotenkin tahmeasti. Minä olisin tahtonut nähdä mitä kaikkea Lucy voi aivoillaan tehdä. Olisin tahtonut enemmän vauhtia.

Ja se loppu. Hohhoijaa. Ihan naurettavaa ajassa liikkumista. Ja se tietokonejuttu oli hölmö. Aloin miettimään, että onko tässä käynyt niin että on saatu hyvä idea ja se on pitänyt viedä kankaalle vauhdilla ja juurikaan ajattelematta? Olisin tahtonut pitää tästä. Odotin enemmän.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi, ihanaa, että olet tuota mieltä Scarlettista! Olen kanssasi aivan samaa mieltä, mutta tähän asti olen tavannut vain niitä ihmisiä, joiden mielestä kyseinen näyttelijä on vähintäänkin maailman kaunein, kuumin ja upein nainen. Minusta kun se on nimenomaan pubiruusun näköinen, ja lisäksi täysin mitäänsanomaton näyttelijä.

Enkä tykännyt elokuvasta minäkään. Se aikamatkustus sai aikaan tahattoman facepalmin, niin paljon hävetti tekijöiden puolesta. Enkä voi ymmärtää, miksi AINA pitää olla luennointikohtaus! Voisivat keksiä jonkin muun tavan kertoa "tieteellistä faktaa" katsojalle.

Näitä sinun arvosteluja on muuten tosi kiva lukea. :)

Nelsson kirjoitti...

<3 Oi kiitos Anonyymi <3