torstai 9. lokakuuta 2014

#60 - Gone Girl

Tänä vuonna olen käynyt katsomassa kuusikymmentä elokuvaa Finnkinon punaisilla penkeillä. Se on enemmän kun alkuvuonna uskalsin toivoa. Koska tätä vuotta on vielä 12 viikkoa jäljellä, menee toivottavasti seuraavakin kymmenluku rikki. Toivon, että ehdin ja jaksan myös pimeällä käydä "salilla" kerran viikossa.Finnkino kertoo tästä seuraavaa:
Gone Girl
Gone Girl (2014)
Lajityyppi: Draama, jännitys
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ensi-ilta: 3.10.2014
Kesto: 2h 29 min
Ikäraja: 16 
Gone Girl on David Fincherin (mm. Girl with the Dragon Tattoo, Fight Club) ohjaama elokuva Gillian Flynnin menestysjännäristä “Kiltti tyttö”, joka on paitsi kylmäävä trilleri myös ironinen ja viiltävä kuvaus nykyaikaisesta avioliitosta.

Nick Dunne (Ben Affleck) ilmoittaa viidentenä hääpäivänään kauniin vaimonsa Amyn (Rosamund Pike) kadonneen. Poliisin ja jatkuvasti kasvavan mediahuomion puristuksissa Nickin rakentama kuva auvoisesta avioliitosta alkaa rakoilla. Pian hänen lukuisat valheensa ja outo käytöksensä saavat kaikki kysymään saman synkän kysymyksen: tappoiko Nick Dunne vaimonsa?
Kun sain elokuvalipun käteeni, tajusin että tämä on K16-leffa. Mietin, että mitä ihmettä olen menossa katsomaan... Kaksi ja puoli tuntia draamaa, joka on kielletty alle kuusitoistavuotiailta?

Yllätys oli suuri kun leffa loppui. Kaksi ja puoli tuntia kuluivat kummallisen nopeasti. Ja se K16-luokitus tuli ilmeisesti muutaman köyrimiskohtauksen takia. Mutta nekin olivat kovin siistejä.

Olin kuvitellut, että tämä on sellainen "juupas-eipäs"-leffa, jossa pitää loppumetreille arvailla kuka oli syyllinen. Onnekseni asioiden laita selvisi aika pian ja sitten vaan odoteltiin miten asiat etenevät.

Olisi kiva kertoa enemmän, mutten tahdo paljastaa liikaa. Sen voin kertoa, että upeita näyttelijöitä oli täynnä tämä elokuva.

Usein elokuvat ovat äänekkäitä ja vievät kaiken huomion. Tämä oli niin rauhallisen ja hiljaisen intiimi, että välillä kuuli kun vieressä joku huokaisi syvään tai naurahti. Se oli mukavaa.

Ei kommentteja: